Galériára fel!

Benkő Cs. Gyula kiállítás meghívó

Ezen a héten a Bel-budaiakat a galériák kényeztetik el. Kiállítás megnyitó és farsang vár mindenkit a Várban!

A “galéria” szóról alapvetően a nagy termek, kötelező csend, és a halott művészek tisztelete jut az ember eszébe. Szerencsésebbeknek a rácsodálkozás és elmerülés a szépben.

De mi a helyzet a ma művészeivel? Mi a helyzet az élő kultúrával, ami itt születik, zsibong körülöttünk, mint a korán kipattanó rügyek körül a bogarak? Észre se vesszük, pedig milyen jó, hogy van! Most két kicsi galéria programja is csalogat, hogy nézzünk szembe a körülöttünk élő alkotókkal.

Csütörtökön, február 27.-én a Várnegyed Galériában új kiállítás nyílik. Benkő Cs. Gyula a kerület lakosa, gyakran láthatjuk Víziváros utcáin unokái kíséretében, vagy kutyát sétáltatva. Képei távoli tájakra repítenek, a portréi pedig új szemszögből mutatnak meg egy-egy személyt. A kiállítás megnyitó 18:00-kor lesz, hallgathatunk éneket, zenét, beszédet. Aki nem tud elmenni a megnyitóra, április 5.-ig még megnézheti a képeket. A Széll Kálmán tértől gyalog is alig 5 percnyire fekvő galéria kiállításai ingyen látogathatók.

Benkő Cs. Gyula kiállítás meghívóMárcius 1.-én a Kiskép Galéria hívja farsangi felvonulásra a környékbelieket. Bárki jöhet, akinek kedve van maskarában, lámpással felvonulni. Apropó, akinek nincs lámpása, készíthet a helyszínen, mindössze egy palackot, színes papírt és mécsest kell magunkkal vinni. A felvonulás délután négykor kezdődik, és az egész Várnegyeden áthalad.

A héten tehát: irány a galériák, ismerd meg a művészeket!

Kiskép Galéria Farsangi felvonulás

One Comment on “Galériára fel!”

  1. Köszönjük a kedves híradást! Ezen a megnyitón a sok-sok látogató között jó-néhány gyermek is megjelent, aki valóban megilletődötten figyeltek – eleinte. Aztán magukénak érezték ők is a terepet. Alkalom nyílt a baráti beszélgetésekre, találkozásokra, ami a rohanó világunkban annyira hiányzik…
    Az ének és zongoraszó örömet szerzett, a tartalmas és informatív megnyitó beszéd valóban csak 10 percig tartott, Kiss Dénes verse szakavatott felolvasó hangján szólalt meg.
    A meleg, családias hangulatú megnyitó után köszönet minden résztvevőnek!
    Benkő Márta

Comments are closed.