Advent második hete

Rumini játszótér avató

… avagy Víziváros, ébresztő!

Víziváros néha olyan, mint Csipkerózsika. Az itt lakók jönnek-mennek, esznek, alszanak, de vásárolni, vagy egy-egy jobb programot meglátogatni messzebb járnak. A héten ez megváltozik!

Mégpedig azért, mert a Corvin téren színes programokkal, kézműves vásárral és koncertekkel vár mindenkit a Hagyományok Háza. Bár a vásár csöppnyi, de annál színvonalasabb, az eladók pedig olyan édesek, mint a mézeskalács, amit akár meg is vehetünk. Minden este 18:00-kor ingyenes koncertek lesznek a téren, hétvégén pedig kézműves programok várják a gyerekeket is. Érdemes tehát most ellátogatni a Corvin térre, mert az Ünnepváró vásár csak december 8.-ig tart!

Rumini játszótér avatóA gyerekek nagy örömére átadják a Mária téren az új, Rumini játszóteret! December 6.-án, 15:00-kor minden környékbeli gyereknek ott a helye, hiszen ellátogat a játszótérre Berg Judit, Kálmán Anna, és maga a Mikulás is!

Decemberben újra járnak a fényvillamosok a 19-es vonalán. A járatokat normál jeggyel lehet igénybe venni, figyelni kell azonban a menetrendet, mert nem mindig indul a járat. (ld. a cikk alján!) Fotósoknak, villamos-rajongó gyerekeknek kihagyhatatlan program!

A Mechwart ligetben a II. kerület adventi programjait lehet majd látogatni december 8.-án. Lesz szekéren érkező télherceg, térzene, bábszínház, gyermekkórus, ördöngös krampusztánc, és végül maga a Mikulás fogja meggyújtani a gyertyát az adventi koszorún.

Természetesen folytatódnak a XII. és az I. kerületi önkormányzat adventi programjai is.

Budavárban ezen a hétvégén a Budapesti Monteverdi Kórus koncertjére kerül sor. A helyszín továbbra is a városháza, kezdés december 8.-án 16:00-kor.

A Hegyvidéken ismét programok és karácsonyi vásár vár mindenkit az önkormányzat előtt. Lesznek krampuszok, mesetáncház, népi játszóház, és vasárnap délelőtt fellép az Eszter-lánc mesezenekar is.

Ha pedig vásár, akkor ne feledkezzünk el a Millenárisról, ahol ezen a hétvégén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Segítő Vásár. A kiállító cégek termékeit megváltozott munkaképességű, ill. fogyatékossággal élő dolgozók készítik. Ezen a hétvégén kedvező áron lehet vásárolni minőségi termékeket. Rengeteg családi- és gyerekprogram lesz, fellép Rutkai Bori és a Hébe-Hóba banda, énekel Agárdi Szilvia és Pál Dénes, Deák Bill Gyula, valamint Fábry Sándor is megshow-zza a programot.

Ha az időjárás is az ígéretek szerint alakul, akkor pedig irány a Normafa, vagy a Hármashatár-hegy, készüljünk az ünnepekre szánkózással, forralt borral.

Fényvillamos menetrendje