Szereted az állatokat? Hát futni?

Pónilovaglás a Pasaréti Honvéd Lovardában

Ezen a hétvégén a természet- és állatbarátokat várják a programok. Lesz Kerületi Kaptató a sprintereknek. A falánk egérről és a fogyókúrázó vízilóról már most is énekel az Eszter-lánc mesezenekar a Hegyvidéki Önkormányzat melletti téren!

Eszter-lánc mesezenekarA Polgármesteri Hivatal előtt ugyanis minden pénteken igazi nagyi-unoka program vár mindenkit. Mindig lesz egy koncert, gyerekeknek kézműves foglalkozások, és a nyugdíjasokat a Szamos Marcipán Budai Cukrászda vendégül látja egy csésze kávéra. Ma, 13.-án, pénteken 16-19 óra között éppen az Eszter-lánc játszik, akik mindig elvarázsolják a gyerekeket műsorukkal.

Legutóbb a Budai Várban láthattuk őket, és ha valaki mostanában buszozik a Várba, kellemes meglepetés érheti: most folyik ugyanis az elektronikus buszok tesztje. Ezeket a környezetkímélő, csöndes buszokat a 16-os vonalcsoporton tesztelik szeptember 15.-ig. Csak reméljük, hogy a teszt beválik, és minél hamarabb le lehet cserélni az elavult, öreg járműveket, amik most próbálnak helyt állni a turisták által leglátogatottabb városrészünkön.

Szombaton mindenki a családosokat várja, lesz program bőven!

A Jókai-kertben (Budapest XII. ker., Költő u. 21.) nyílt nap lesz. A legtöbb program a madárvédelemhez, természetvédelemhez kapcsolódik, de Jókai Mórról is megtudhatunk egy s mást. A részletes programok itt tekinthetők meg.

Pónilovaglás a Pasaréti Honvéd LovardábanAki a madarak helyett a lovakat szereti, az a Pasaréti Honvéd Lovarda felé induljon. Itt is nyílt napot tartanak, s a bemutatók mellett próbalovaglásra is lehetőség nyílik kicsiknek és nagyoknak, pónin vagy “igazi” lovon.

A Millenárison 14.-én a tehetség kérdését járják körül, lehet játszani, kipróbálni, hogy ki miben tehetséges, és bemutatók, előadások is lesznek a Családi Tehetségnapon.

Vasárnap a mozgásé a főszerep!

A II. kerületi iskolások, és családjuk már biztos tudják, hogy ezen a napon a Millenárison lesz mindenki helye. Reggel 9-től indul ugyanis az ezévi Kerületi Kaptató, ahol mindenki futhat egyet. Az iskolásokon kívül bárki nevezhet, díj nincs, dicsőség és ajándék póló van. Részletekért, indulási időpontokért érdemes felkeresni a II. kerületi Önkormányzat honlapját.

Aki nyugodtabb programra vágyik, de szeretné kiszellőztetni a tüdejét, kirándulhat, méghozzá a Budai hegyekbe. Az Országjárók Köre ugyanis oda indít családbarát túrát, melyet 12 óráig garantáltan be lehet járni. Találkozó: 9.00 órakor, a Kalefen (Széll Kálmán tér), a Metró kijárat előtt. Várható költség a BKV jegy, vagy bérlet – no meg a saját tízórai.

Itt az ideje, hogy átmozgasd magad, ősszel irány a természet!