Kultúrát mindenkinek!

momentán és soharóza előadás

Bel-Budán elindult az élet, s bár a játszóterek délután 4-ig csöndesek, esténként és hétvégén annál inkább találhat programokat bárki. Könyvek, olvasás, zene, futás bármely korosztályt vár ezen a hétvégén is.

Vízivárosban most is zajlik a Kultúrfürdő programsorozat. Ezt a Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület szervezi, és a különleges helyszíneken rendezett előadások egyedi és megismételhetetlen élményhez juttatnak minden látogatót. A részvétel ugyan ingyenes, viszont támogatást, adományt elfogadnak a szervezők, és általában előzetes regisztráció is szükséges.

momentán és soharóza előadás
Forrás: Momentán Társulat

Olyan programok lesznek, mint például a kreatív zenei játékok Sáry Lászlóval, babaszínház zoknikkal, vagy a nagyszerű Momentán Társulat és a Soharóza kórus improvizációja. Ez utóbbi tuti vicces és lehengerlő lesz, mindenkinek kötelező! A szervezők alkalmat nyújtanak arra is, hogy bárki árulja felhalmozódott limlomját, illetve ezek közül lehet válogatni. A záró program, a Gálapiknik sokat elmond a kezdeményezésről, annak történetéről. Válogassatok kedvetek szerint, igazán sok színvonalas esemény lesz!

Szeptember 7.-én lesz a Millenárison a Közmédia Napja, Süsüvel, TV-macival, Szinfónikusokkal, ahogy kell. Ezt a rendezvényt igen sokat hirdetik, aki kíváncsi a részletes programra, az az MTVA honlapján tájékozódhat.

Aki meghittebb programra vágyik aznap este, a MOM Kulturális Központban a Babos Trió ingyenes koncertjére látogathat el, itt Gershwin dallamokat fognak játszani – jazz gitáron.

Szeptember 8. az olvasás világnapja! Ebből az alkalomból a Marczibányi Téri Művelődési Házban egész napos programok lesznek. Kicsiktől nagyokig mindenkinek akad majd valami érdekesség. A jelszó pedig: “A belépés ingyenes, kilépés könyvvel!” Szimpatikus, hogy a bébisaroktól a kreatív írás előadáson át az e-könyv olvasókig mindent igyekeznek bemutatni a szervezők. Aki a könyveket szereti – vagy csak egy jó kikapcsolódásra vágyik – annak ott a helye ezen a napon!

Délután pedig át lehet sétálni a Millenárisra, ahol a Dina Preston Band játssza majd country, rock és blues keverékéből született zenéjét.

Szeptember 8. a Magyar Dal Napja is, és ebből az alkalomból a környéken a Bem6 Budavári Művelődési Házban ad koncertet Török Ádám és a Mini, sztárvendég pedig Pribojszki Mátyás, a szájharmonika világbajnoka.

Akinek pedig nem volt elég a hétvégén a könyvekből, szerdán elcserélheti régi könyveit a MOM-ban a Szabadpolc rendezvényén. Fontos változás nyárhoz képest, hogy délután 3-kor kezdődik a program.

És végül ne feledd: szeptember 8.-án lesz a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton. Ez kétségkívül a legnépszerűbb, és a legtöbb embert megmozgató (szó szerint) sportprogram Budapesten. Ha éppen nem futsz, vagy drukkolsz, de szeretnél eljutni valahová a városban, vedd figyelembe, hogy ezen a napon időszakos lezárások lesznek mindenütt. Segítségképpen itt egy térkép, de érdemes lesz figyelemmel kísérni a forgalmi változásokról a rendezők közleményeit is.

félmaraton útlezárások 2013

Ugye, ezen a hétvégén se ülsz otthon?