Könyvek és koncertek

könyv ünnep és gyermekprogramok

Vége van a nyárnak, indul a fesztivál szezon Bel-Budán. Ezen a hétvégén a Magyar Nyelvet és a Magyar Könyvet ünnepelhetjük, méghozzá a könyvek és kiadók mellett sok-sok koncerttel, borral és gyerekprogramokkal.

Az ünnepségsorozat már pénteken megkezdődik, verses délutánnal, az I. kerülethez kötődő Bartók Táncegyüttes műsorával, és az idei év meghívott testvérvárosának, Lendvának bemutatkozásával. Az ünnepélyes megnyitót este a Misztrál Együttes koncertje zárja, akik – az alkalomhoz illően – megzenésített verseket hoznak el a Várba.

Szombaton délelőtt a gyerekeké a főszerep: lesz színházi előadás, és 11:15-től az Eszterlánc Mesezenekar koncertje. Ez utóbbi teljes kikapcsolódást kínál az egész családnak, önfeledt táncolást, közös mese-játékot, éneklést.

Délután könyvbemutatók lesznek, s több íróról is megemlékezhetünk. Este fél nyolckor borbemutató, majd egy óra múlva Jamie Winchester és zenekara mulattatja a nagyobbakat.

könyv ünnep és gyermekprogramokVasárnap délelőtt ismét gyerekszínház, megzenésített gyerekversek várják a családokat, míg délután 4-től a Sebő-együttes Weöres Sándor verseiből készített összeállítását hallgathatjuk, a koncert után Helyei László és Csíkos Sándor színművészek tolmácsolják a költő verseit.

Este a felújított és megszépült Mátyás templomban tartott ünnepi koncert zárja a műsort.

A programokról részletesen a Budavári Önkormányzat honlapján tájékozódhattok.

Az Országos Széchényi Könyvtár idén is kapcsolódik a programokhoz kiállításokkal, különleges előadásokkal, könyvritkaságokkal. Többek között kiállítják Wöres Sándor saját kezűleg írott, gyerekverseket tartalmazó “kék könyvét”. Az OSZK többi, az ünnephez kapcsolódó programját a könyvtár honlapján nézhetitek meg.

Sajnos, semmi információ nincs arról, hogy idén is megtartanák a “Buda Eliberata!” programot, amelyben Buda felszabadulását elevenítették meg a korábbi évek során a hagyományőrzők.

A programok így is színesek, minden korosztálynak és minden ízlésnek színvonalas kikapcsolódást nyújtanak, és mindenki számára ingyenesek.

Könyvekre fel, irány a Budai Vár, a Szentháromság Tér!

One Comment on “Könyvek és koncertek”

Comments are closed.