Mozizz és majszolj sajtot!

Bel-Budán és környékén sose lehet unatkozni, akárhová megy az ember, programok várják mindenütt.

A Millenárison Gasztropiknik lesz szombaton és vasárnap, erre a hétvégére a téma a sajt. Lesz sajtmustra, sajtverseny és sajtkészítés. Jelen lesznek a magyar, svájci, olasz, francia sajtkészítők, és természetesen lehet kóstolni, vásárolni.

A családosoknak kicsit messzebb kell szaladni, mert vasárnap ismét a Kultúrkúria várja őket, évadzáró gyermekmulatsággal. A rendezvény nagyon színvonalas, lesz bábszínház, népmesei témájú játszóház, ügyességi játszótér, elmaradhatatlan arcfestés és körhinta. A gyerekek részt vehetnek Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar előadásán is, ami igazán megmozgat mindenkit: egyszerre zenélős, táncolós, verselős, hangszer- és léleksimogatós. A belépés díjtalan!

Szerdától a MOM-ban beindul az éjszakai élet, hiszen minden szerdán a régi kertmozik hangulatát idézik meg ingyenes filmvetítésekkel. A filmek kezdési időpontja 21 óra, és ha rossz az idő, akkor se kell hazamenni, fedett helyszínen rendezik meg a programot. Július 3.-án az “Egy csodálatos elme” lesz műsoron.

Érdemes kicsit korábban érkezni ezeken a napokon a MOM Kulturális Központba, hiszen 17 órától könyv csere-berét szerveznek. Ha akad a polcodon olyan könyv, amit már nem olvasol, vagy amiből kettőt kaptál ajándékba, vidd magaddal. A Szabadpolcról választhatsz helyette másikat, olyat, amit még nem olvastál. Jó állapotú könyvet vigyél, és vedd figyelembe, hogy egyszerre legfeljebb 10 könyv cserélhető.

Jó olvasgatást, kellemes hétvégét!