Programok Szent Iván-éjre

Túl vagyunk a csillagászati nyári napfordulón, tombol a valódi nyár, és a hétvégén lesz Szent Iván éjszakája. Ha nem menekülsz el a városból, színes kavalkád vár, játszhatsz felnőtt fejjel, ehetsz, amennyi beléd fér, nézhetsz a csillagok alatt és a vízben színházat, és láthatsz tengerimalactól görényig mindenféle házi kedvencet. Naptej, bőséges folyadék, szúnyogriasztó és pokróc – a jókedved pedig garantáltan megjön majd menet közben!

Szombaton délelőtt a MOM Kulturális Központban egy könnyed felvezetésként a Magyar Társasjátékos Egyesület tart társasjátékos találkozót. Felnőtt fejjel is lehet társasozni, és ha nincs elegendő partner, vagy szeretnél kipróbálni új játékokat, akkor azt 11 órától megteheted a Csörsz utcában.

Eközben a Millenárison a Gasztro Piknik & Night Market (magyarul: szabadban evés és esti vásárlás) programsorozat aktuális eseménye, a Hamburger Day zajlik majd. Kicsit ellentmondásos a műsor, hiszen alapvetően termelői piac, zsűrizett kézműves termékek árusítása a központi téma, és a hamburger, mint olyan, nyilván nem tipikusan ez a termék. Reméljük, lesz retró-csalamádés is, ami már azért magyar specialitás. A kora délutáni hőségben hamburgerevő verseny is lesz, 100.000 Ft-os díjazással. Lehet menni szurkolni, biztos jó mulatság lesz!

A Klebi – bár kissé távol esik Bel-Budától – megint kitesz magáért a hétvégi programok tekintetében!

Szombaton rendezik meg a II. Pesthidegkúti Házikedvenc Kiállítást és Versenyt a Klebelsberg Kultúrkúriában. Az állat-szépségverseny mellett lesz rendőrkutya bemutató, csibe- és kacsasimogató, fénykép kiállítás, tanácsadás, tehát senki se fog unatkozni. Egyes kiállításra kerülő rágcsálónak már a neve is érdekfeszítő: egyiptomi tüskésegér, sokcsecsű egér, oroszlánfejű törpenyúl. Hátborzongató és vicces, nem?

Lesz egy hagyományteremtő színházi előadás is a II. kerületben, pont Szent Iván éjjelén.

Ez egy igazán különleges és színvonalas produkciónak ígérkezik, csupa lelkes, de kiemelkedően kedves és tehetséges színész részvételével. A Kerekhegyi erdő kőfejtőnél ugyanis szabadtéren, piknik jelleggel láthatjuk a Gyalog galoppot vasárnap este. A színészek: Cserna Antal, Tordai Teri, Horváth Lili, R. Kárpáti Péter,Szabó Sípos Barnabás, Janik László, Felhőfi-Kiss László és Cs. Németh Lajos. Hmmm, mind kíváló név, a Gyalog galopp kitűnő mulatság, csak pokróc és piknikre való kell. Az előadás ingyenes, azonban a szervezők lehetőséget adnak támogatói jegyek vásárlására a helyszínen 500, illetve 1000 Ft-os áron, mellyel a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon sérült emberek számára épülő új otthonát támogatják. Korrekt, nem? Részletek a megközelítésről, térképpel a Klebi honlapján.

És még egy program, szintén a Kultúrkúriában: egyedülálló, vízi báb előadás várja szombaton az egész családot. Az előadás címe: Helka, a Balaton tündére, és a történet alapja Nyulász Péter IBBY díjas író regénye, a megvalósítás pedig egyedi és látványos: egy hatalmas medencében, vízen játszódik az előadás, valódi vízesésekkel, szökőkutakkal, vízisárkánnyal. Meleg ruha, szúnyogriasztó ajánlott, de a belépés ide is díjtalan.

Teljen örömmel és vidámsággal a hétvégéd, akár nyüzsgésben, akár pihenéssel és hűsölős láblógatással!