Így segíthetsz az árvízben

Árvíz a Clark Ádám téren

Hétfő hajnalban tetőzik a Duna, az előtt kell mindenhol megerősíteni a gátakat, homokzsák-padokat. Bécsnél lassabb volt az árhullám levonulása a vártnál, itthon is hosszan elhúzódó helyzetre kell felkészülni.

A Batthyány téren állította fel operatív sátrát a katasztrófavédelem. Itt pihennek a segítők, itt isznak, készülnek fel útjukra a közterületesek. A tér nagy részét lezárták, az itt található homokból a BKV-sok töltik a zsákokat, viszik le az aluljáróba.

árvíz idején operatív központ a Batthyány téren
Aluljáró lezárva, villamos nem jár, homokzsákok a Batthyány téren
Homokzsák töltés a Corvin téren
Corvin tér, itt tölthetnek civilek homokzsákot

A Corvin téren három nagy konténer homok várja a civileket. Itt osztanak műanyag zsákot, és időről időre autóval jönnek, és elviszik a megtöltött homokzsákokat. Ha szükséged van homokzsákra, akkor is ide gyere, itt kaphatsz üreset és telit is. Ha segíteni szeretnél, itt hasznossá teheted magad. A Közterület-felügyelet emberei vigyáznak, felügyelik a helyzetet, és némileg koordinálnak. Tőlük tudjuk, hogy ha elhúzódik a helyzet, akkor várhatóan a Clark Ádám téren is lesz hasonlóan kihelyezett “homokozó”.

Ha nem tudsz segíteni, inkább maradj otthon. Hétfőn is káosz lesz még a közlekedésben, és így is nagy a dugó, a szmog. Azzal igazán segíthetsz, ha nem növeled a tétlen veszteglő autók számát. 

Tájékoztató árvíz idején
Ezt a tájékoztatót láthatod sok helyen, kapukra kifüggesztve.

Ha véletlenül vízzel elárasztott helyiséget látsz, semmiképpen ne menj be, veszélyes lehet.

Önkormányzati szinten az I. és a II. kerület részéről még nem érkezett civil összefogásra felkérés. A Hegyvidéki Önkormányzatnál azonban várják az önkéntesek jelentkezését, névvel és címmel lehet jelentkezni a nagy.csaba@hegyvidek.hu e-mail címen.

Köszönünk minden segítséget, és ha tovább adod a kéréseket, információkat!

Árvíz a Clark Ádám téren
Clark Ádám tér, árvíz idején