Árad a Duna

Percről percre magasabban áll a víz, árad a Duna. A tetőzés Budapesten hétfőre várható. A Vízivárosiakat közelről érinti a vészhelyzet, míg Bel-Buda többi lakosa megnövekedett forgalommal számolhat a rakpart lezárása miatt. Változhat a villamosok menetrendje is. Szeretnél segíteni? Arra is van lehetőség.

Hétfőn még járt a BKK kishajója, ma már megközelíthetetlen az összes kikötő. A turistákat szállító hajók közül is csak néhány közlekedik a Dunán, és le kellett mondani a rendezvényhajók legtöbb programját.

árvízben alatt a bkk kishajó járat mólója
Innen már nem indul hajó

Lezárták a rakpartot, és homokzsákokkal veszik körül az aluljárókat, mozgólépcsőket.

Ausztriában még mindig nagy a hó, reméljük, lassan fog olvadni, és nem emelkedik a vártnál gyorsabban a Duna vízszintje.

Ha Vízivárosi vagy, ne csak az utakra és a közlekedésre gondolj. A csatornák nem mindig bírják a nagy vízmennyiséget, és nem tudni, hogyan vannak a régi épületek alulról szigetelve. Érdemes lemenni a pincébe, ha ott tárolsz értékes, nem vízálló holmit, hozd fel. Most magas lesz a víz, bármi előfordulhat.

Ha teheted, közlekedj biciklivel, motorral, tömegközlekedéssel. Nagy a dugó mindenütt, próbáld meg te is csökkenteni! Mielőtt villamosra szállnál, tájékozódj a BKK honlapján. Ma még jár a 19-es és 41-es, és a pesti oldalon a 2-es, de holnaptól már valószínűleg módosulnak az útvonalak.

Ha megtettél minden óvintézkedést, és szeretnél még segíteni, arra is van lehetőség. A Facebookon létrehoztak egy oldalt Árvíz 2013 néven, itt találsz információt arról, hol, milyen segítségre van szükség.

[nggallery id=1]