Gyermeknap Bel-Budán

Bár az időjárás nem tűnik túl kedvezőnek, azért akad jó sok olyan gyermeknapi program is, ahol fedett helyszínre is be lehet húzódni eső esetén. Ne maradj otthon, ezen a hétvégén rengeteg ingyenes és színvonalas program vár mindenkit!

A Millenárison rögtön szombaton belehúznak: aki még nem döntötte el, hová vigye táborozni a gyermekét nyáron, több táboroztató ajánlatából is válogathat. Gondolom, az önkormányzati, vagy támogatott napközis táborok itt nem fognak megjelenni. Ezért, ha még nem tudod, mit fog csinálni a gyereked akkor, amikor nincs suli, érdemes ide is ellátogatni, no meg érdeklődni az iskolában, önkormányzatnál is. Biztos jó tippeket kaphatsz! Mellesleg a Millenárison a táboroztatók bemutatókat is tartanak, így lesznek jópofa kézműves foglalkozások.

Ha már beleúnt ezekbe a gyerek, de Te még nyugodtan szeretnél válogatni, körülnézni, küldd be a Kisvakond kiállításra! Ez a program a hétvégén zár, gyereknapon lesz utoljára nyitva, így ez az utolsó esély, hogy megtekintsd a “retro” Kisvakondokat.

Másnap, május 26.-án a Millenárison Gondolkodj egészségesen! gyereknap lesz. Jó sok szponzor által támogatva, de sok mozgással és meglepetéssel dúsított családi napnak ígérkezik ez a program, ahol a kismamáktól a nagymamákig mindenki talál majd valami érdekeset. A legtöbb látogatót valószínűleg a 15 órakor kezdődő Kolompos koncert vonzza majd.

A Hegyvidékiek szeretnek futni , legalábbis rengeteg futós program akad a számukra egész évben. Most szombaton az Erzsébet kilátó 134 lépcsőfokát lehet megrohamozni. Aki csak drukkolni szeretne, az is látogasson ki, lesznek kézműves foglalkozások, logikai játékok, és evezős ergométer. Különben is, a kilátó szép hely, bármikor érdemes körülötte sétálni, játszóterezni, sportolni.

Vasárnap a MOM-ban Iciri-piciri gyermeknap lesz, ahol az apróbb gyerekeket várják bábelőadással, zenével ismerkedéssel, kézműves foglalkozásokkal délelőtt. A helyszín előnye, hogy fedett tér, jó idő esetén viszont a kulturális központ kertjében klassz játszózással lehet lezárni a napot.

Az I. kerületi gyerekek kétségkívül szerencsések, hiszen az ország egyetlen Mesemúzeuma itt található. Itt gyereknapon, május 26.-án lesznek szabadtéri, és a házon belül megrendezett programok. Koncertekkel, bábozással, mesékkel, beszélgetésekkel, aszfaltrajzolással, könyvvásárral várják a 0-100 éves korosztályt. Kányádi Sándor is ott lesz, és lesz tanácsadás is a szülőknek, hogy tudjátok, mikor mit érdemes olvasni a gyerekeknek.

A Budai Várban idén is folytatódik a hagyomány, és vendégül látják a gyerekeket a Városházán és környékén. A “Miénk a Vár!” az a program, ahol a gyerekek adnak műsort a gyerekeknek, így fellépnek majd a Csillagszeműek, a Bartók táncegyüttes gyermek-táncházat tart, de lesz musical és bábszínház is. Közben a Városháza aulájában arcfestés és sakk, a Kapisztrán téren pedig pónifogat és lovaglás vár minden picire. Jönnek a szponzorok is, akik itallal és étellel vendégelik meg a gyerekeket. Közben a felnőtteknek is érdemes körbe nézni, mert a téren éppen a “Magyar Varsó” szabadtéri kiállítás látható.

Bár Bel-Budától messze esik, azért még könnyen elérhető a Klebelsberg Kultúrkúria. Itt szombaton nyit a Bogyó és Babóca bábkiállítás. Aki pedig vasárnap délután látogatja meg a “Klebit”, az igazi gyereknapi vigasságba csöppen majd: lesz elmaradhatatlan bábszínház, koncert, interaktív játszóház, hempergő (mert pihenni is kell), ügyességi játékok – egyszóval ezen a napon minden a gyerekekről szól majd a Kultúrkúriában.

Természetesen minden program, amiről beszámoltam, teljesen ingyenesen látogatható!

Te melyiket választanád? Sportos vagy mesés programot a gyerekeddel? Esetleg mindkettőt? Ha voltál valamelyik rendezvényen, kérlek, oszd meg a tapasztalatod a hozzászólásoknál!

One Comment on “Gyermeknap Bel-Budán”

Comments are closed.