Aranymosó madarak a Marson? Avagy hétvégi programajánló

Bel-Budai programok, Felfedezők Napja 7próba

Ezen a hétvégén is szuper programok várnak Bel-Budán. Ha nem lesz strandidő, irány aranyat mosni, madarakat védeni, vagy a Marsot kutatni!

Ha még szeded a lábad, éppen odaérhetsz a Bem6 Művházba, ahol május 10.-én a Madarak és Fák Napját ünneplik. Lesznek mesék és történetek, kézműves foglalkozások, gyerekeknek táncház, hangszerbemutató és környezetvédő játékok. A belépés ingyenes!

Május 11.-én a Jókai klubban rendezik meg a II. Svábhegyi Ásványbörzét. A rendezvény lehetőséget ad a találkozásra mindazoknak, akik valamilyen módon kötődnek a kőzetekhez, ásványokhoz, de jó szórakozás lehet minden érdeklődőnek. Ősmaradványok, csigák, kagylók, drágakövek is kiállításra kerülnek. A gyerekek kipróbálhatják az aranymosást. 10-17 óra között lesz nyitva a klub, a belépés szintén ingyenes.

A családok számára kétségkívül a legvonzóbb program ezúttal a Millenárison lesz, a D épületben, ahol a Felfedezők Napját rendezik meg. A központban a Mars-kutatás szerepel, de mindenféle terepkutatás bemutatkozik: barlangkutatás, klímakutatás, őslénykutatás, ökológiai kutatás, régészet, néprajz kutatás. Ki lehet próbálni, ki hogyan bírna egy expedíciót, lesz játék és nyeremény, tehát mindenképpen tartalmas, informatív és szórakoztató napot lehet eltölteni a A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság hagyományteremtő rendezvényén. Minderre a belépés díjtalan!

Ha pedig meleg idő lesz, de strandra se kívánkozol, akkor se csücsülj otthon, hanem hűsölj Bel-Buda egyik parkjában.

Bel-Budai programok, Felfedezők Napja 7próba