Városmajor – kerítés vagy kamera?

Szerdán, 2012. december 12.-én ülésezett a Fővárosi Közgyűlés, ahol elfogadták, hogy a korábban megítélt 150 millió forintos támogatást a Városmajor körbekerítése helyett fejlesztésekre fordítják.

Az MTI közleménye szerint a Fővárosi Közgyűlés 2010-ben hozott határozatot arról, hogy támogatja a Városmajor park körbekerítését és ehhez 150 millió forintot biztosít. A beruházás építési engedélyezési terve elkészült, s arra egy hónappal később jogerős építési engedély volt, azonban civil szervezetek fellebbezése nyomán azt később megsemmisítették.

A hegyvidéki önkormányzat közben közvélemény-kutatást végzett, ennek eredménye szerint a többség nincs megelégedve a park jelenlegi állapotával, nagy problémának tartja annak elhanyagoltságát, és a megkérdezettek köztisztasági, közbiztonsági problémákat is jeleztek.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere, fővárosi képviselő ismertette: mindezek alapján kidolgoztak egy olyan megoldást, amely a bekerítés helyett a kamerarendszer kiépítését tartalmazza, emellett a közbiztonság növelése érdekében bővítenék a világítási rendszert. Az önkormányzat elvégezné a szükséges kertészeti munkálatokat, egy európai színvonalú, többgenerációs játszóteret alakítanának ki, a lakosság kérésére kiépítenének egy kutyafuttatót és kijavítanák a BSE-teniszpályák veszélyes állapotban lévő kerítését.

A kerület a koncepció elkészítése során kiemelt figyelmet fordított a szabadtéri színpad környezetének kialakítására is. A fejlesztési munkák költsége megegyezik a korábban a park bekerítésére szánt előirányzattal.

Te minek örülnél? Kerítésnek, vagy kamerás megfigyelésnek? Vajon a sok-sok millió forint eredményt hoz, és szép tud maradni a Városmajor? Tény és való, hogy szükség van a fejlesztésre, és nagyon nagy öröm, ha szépülni fog a terület. Reméljük, meg is őrzi majd szépségét, és reméljük, minél előbb elkezdődnek a munkálatok!

városmajori templom