Csatornáznak, csatornáznak, holnaptól rakpartot is lezárnak!

Hetek óta nehéz közlekedni a Fő utcában. Úgy néz ki, “a helyzet egyre fokozódik”, holnaptól aki teheti, közlekedjen villamossal vagy metróval, vagy kerülje messze a budai felső rakpartot és a Fő utcát.

December 13-án, csütörtökön reggel 9 órától várhatóan december 17-én, hétfőn 18 óráig a Bem rakpartot teljes szélességben lezárják a Pala utcánál a csatornaépítés újabb üteme miatt.

A kivitelezés befejező ütemeként kerül sor a Bem rakparton a Pala utcai torkolatnál található zsilipműtárgy és tisztító akna megszüntetésére, amely miatt a Bem rakpart lezárásra kerül a Pala utca környezetében. A Bem rakpart a Halász utca és a Pala utca között, valamint a Jégverem utca és a Bem rakpart a Fő utca és Pala utca között zsákutcává válik.

A Fő utcát a Szilágyi Dezső tér és a Jégverem utca között kétirányúsítják, az érintett szakaszon a buszsáv megszűnik. A kivitelezés ideje alatt a Halász utca a Fő utca és a Bem rakpart között a rakpart irányában egyirányúsításra kerül, a jelzőlámpákat kikapcsolják.

A 86-os buszok Óbuda, Bogdáni út végállomás felé a Fő utca–Jégverem utca–Szilágyi Dezső tér–Bem rakpart módosított útvonalon közlekednek. Kimarad a Halász utcai megálló, a buszokra ideiglenesen a Fő utcában a Halász utcai kereszteződés előtt kialakított megállóban lehet felszállni. Újbuda, Függetlenségi park végállomás felé az útvonal nem módosul, de a Szilágyi Dezső téri megállóhelyet hátrább helyezik. A lezárás a 19-es és a 41-es villamosok közlekedését nem érinti.

A munkavégzés miatt tilos megállni a Fő utcán a Szilágyi Dezső tér előtt, valamint a Halász utca előtt, továbbá a Szilágyi Dezső tér déli oldalán a Fő utca és Bem rakpart között. A Budai alsó rakpartról a Fő utcára csak kerülővel a Szilágyi Dezső tér érintésével lehet eljutni.

(Forrás: BKK)

Egyébiránt kisgyermekeseknek érdemes erre sétálni: rengeteg munkagép látható, és a munkások mindig mosolyogva integetnek vissza az érdeklődő gyerekeknek. Csak azt nem tudom, mekkora szmog keletkezik majd a dugóban pöfögő autók miatt…