Ugye nem a kukába dobod?!

Sütöttél már szénné halrudacskát? Hát sült krumplit olajban? Te mit csinálsz a fáradt olajjal? Én legtöbbször gyűjtögetem, ide-oda pakolom a konyhában, aztán alkalmasint megszabadulok tőle. Lehetőleg hulladékgyűjtéskor.

És mit csinálsz a kiégett villanykörtével, nem tölthető, de lemerült elemmel, a két évvel ezelőtti felújításból megmaradt, beszáradt “tartalék” festékkel és hígítóval, vagy a “biztonság kedvéért” kiváltott, de soha be nem vett, lejárt szavatosságú antibiotikummal?

Ugye, nem a kukába dobod?

Nos, itt az idő, nézz szét otthon, pakold egy nagy dobozba a veszélyes hulladékot, és szabadulj meg tőlük! A Budavári Önkormányzat most négy helyen is szelektív veszélyes hulladékgyűjtést szervez.  A helyszínek: Budapest, I. kerület Lánchíd utcában, a Lánchíd budai hídfő melletti  parkolóban, a Dózsa György téren, a szobor mögötti parkolóban, és a  Várfok utcában a buszmegálló alatti területen. A gyűjtőhelyek  megközelíthetőek személygépkocsival, autóbusszal és részben villamossal  is.

Az időpont: 2012. október 12. péntek, 13-18 óra között.  

Még néhány tipp, hogy mit vesznek át: akkumulátor, szárazelem, fénycső és izzó, háztartási fáradt olaj és  használt sütőolaj, gumiabroncs, oldószerek és hígítók, lejárt  szavatosságú gyógyszerek, növényvédő szerek, korrózióvédő anyagok,  festékek, olajos flakonok és elektronikai – számítástechnikai  hulladékok.

Az átvétel térítésmentes.

Nincs kifogás, szabadulj meg a megfelelő módon a veszélyes kacatoktól, hogy otthonod kellemesebb, környezeted élhetőbb maradjon!

Te mit fogsz kidobni?

2 Comments on “Ugye nem a kukába dobod?!”

  1. Szia! HHHHÁÁÁTTT! Az olaj (amiben odaégett az aktuális ebéd) nekem is gondot okoz, és szégyenszemre a fakonba töltve a kukában végzi, mint a kiégett égő! De a nem tölthető elemeket a dm-ben levő tárolóba dobom, a gyógyszereket évente átnézem, és a lejárt mind a gyógyszertárban a gyűjtőbe kerül. Az elromlott készülékeket mindig elvitetem az “újat szállítokkal”.

  2. Olyanról is hallottam már, hogy dízel autóba töltötték az átszűrt fáradt olajat… Kizárólag saját felelősségre! 🙂

Comments are closed.