Fejtágítás és nosztalgia, tudományok hétvégéje – programajánló 2.

Ha belefáradtál a sportolásba, vagy inkább a tudományokban merülnél el inkább, akkor ez a hétvége szintén a tied.

Érdekesnek ígérkezik a Millenárison a Fenntarthatósági Nap. Igyekezni kell, a rendezvényre ma, szeptember 28.-án éjfélig lehet előzetesen regisztrálni. Persze lehet a helyszínen is, de akkor fuccs a záró bulinak! Hihetetlenül érdekes előadásokat lehet meghallgatni érdekes előadóktól, melyek érintik a fesztiválokat, városokat, gazdaságot. Elöljáróban csak annyi, hogy a  hangolódó előadást Csányi Vilmos etológus tartja. Bővebb információt itt kaphatsz: http://www.fenntarthatonap.hu/program-3/

Pénteken lesz a Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozata is. Elképesztően bőséges programokkal vár mindenkit a sok-sok intézmény. Sokra előzetes regisztráció szükséges, de sokat lehet anélkül is válogatni. Javaslom, hogy nézz körül a térképes keresőn, vagy egyszerűen keress intézménynévre. Én a környékünkről három programot találtam érdekesnek: a Toldy Ferenc Gimnáziumban a sminkelés tudományáról lesz előadás (nyilván kellően népszerű a diákok körében). A Millenárison a vállalkozókat, vagy a gazdagabb életért tenni is tudókat várja egy előadás, ahol többek között azt is feszegetik, hogyan lesz egy ötletből piacvezető vállalkozás. Engem érdekel ez a recept! Akit viszont a háborúk története izgat, vagy megőrizte szívében az ólomkatonákat gyűjtögető kisfiút, az biztos örülni fog a Hadtörténeti Múzeumban szervezett “fegyversimogató” program.

Aki pedig a családjával szeretne nosztalgiázni, vasárnap kivillamosozhat Kamaraerdőbe, ahol egész nap nosztalgiavillamosok járnak majd a IV. Kamaraerdei Villamosnapon. A nosztalgia járatokra a kalauztól lehet majd jegyet venni, de számos ingyenes gyerekprogram várja majd a családokat. Íme egy kedvcsináló videó a tavalyi rendezvényről:

Azt hiszem, ezen a hétvégén senki se fog unatkozni! Szép időjárást, jó kedvet a sok lehetőséghez!

One Comment on “Fejtágítás és nosztalgia, tudományok hétvégéje – programajánló 2.”

Comments are closed.