Advent első hete

Megkezdődött Advent, és egyre több, színvonalas program vár mindenkit Bel-Budán. Ezek közül ajánlunk néhányat, a teljesség igénye nélkül, hiszen rengeteg színes esemény vár mindenkit idén télen is.

Iskola utcai bölcsődeNovember 29.-én a Budavári Művelődési Házban rendezik meg az I. kerületi bölcsődék karácsonyát támogató jótékonysági műsort. A “Művészeti Paletta” immár hagyomány, aki ide látogat, biztos lehet benne, hogy színvonalas előadást lát, ugyanakkor a bevételt a kisgyermekek karácsonyi meglepetéseire fordítják. Érdemes tehát részt venni az eseményen, mert nem csak jól szórakozhatunk, hanem a gyermekeket is segítjük ezzel.

 

November 29-én pénteken, este 7 órától a Budavári Nagyboldogasszony Plébánia (azaz: Mátyás templom) vendége Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. Most lehet kérdezni a jövő évről, hiszen a beszélgetés tervezett témái:

- A Mátyás-templom felújításának gazdasági háttere

- Templomaink- és otthonaink-, és a bennük élők helyzete.

- Mire költhet az ország 2014-ben?

- Mire jut keret az I. kerületben?

 

Szombaton és vasárnap a Millenárison különleges programok várják az érdeklődőket az Art Market keretében. Az Art Market tulajdonképpen egy nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár, azaz itt és most meg lehet merítkezni a jelen művészetében. Hogy a családosok se unatkozzanak, lesznek programok is, például lehet műtárgyakat készíteni múzeumpedagógusok segítségével. Bővebb információk az Art Market honlapján találhatók.

 

Hegyvidéki ÖnkormányzatAz önkormányzatok is igyekeznek adventi programokkal kedveskedni a lakóknak. A Böszörményi úton, a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal környékén ezen a hétvégén is lehet marcipánból gyurmázni, betlehemes játékokat nézni, illetve néptánc bemutató is lesz. A részletes programok megtekinthetők itt.

 

Az I. kerületi önkormányzat idén is folytatja hagyományát, és minden vasárnap ingyenes koncertre látja vendégül az érdeklődőket. Az első a sorban „Karácsony környéki kánta” címmel látható; ez Farkas Annamária népdalénekes és a Dunazug együttes koncertje. A helyszín a városháza (Kapisztrán tér 1.) aulája, kezdés december 1.-én 16:00-kor lesz.

 

Te hogyan készülődsz az ünnepekre?

 

A bejegyzés kategóriája: Programajánló
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>